Voedseleducatie Hoeksche Waard


Stichting Natuurlijk bij de Boer wil het boerenleven en de streekproducten op het eiland blijvend onder de aandacht brengen. Dit doel bereiken zij onder andere door activiteiten, lessen, presentaties en workshops te verzorgen bij kinderopvang en scholen. Kinderen worden zo op een speelse wijze geïnformeerd over het belang van gezonde voeding.
 

 

Maak kennis met de menukaart van Jong leren eten.
Ontdek de vele mogelijkheden in de Hoeksche Waard.

Het organiseren van een activiteit over voedseleducatie vraagt om maatwerk.

Stichting Natuurlijk bij de Boer stemt de activiteiten dan ook af op de wens van de school,

leeftijd van de kinderen en grootte van de groep. 

Hier vind u de volledige menukaart van de Hoeksche Waard:
Menukaart Hoeksche Waard


Succesvolle samenwerking in gemeente Hoeksche Waard om streekproducten en boerderijleven bij het onderwijs te brengen

 • Vraag een stimuleringsbijdrage aan!
  Samen met kinderen aan de slag met het onderwerp duurzame en gezonde voeding? Vraag dan de Lekker naar buiten! stimuleringsbijdrage aan. Deze bijdrage is te gebruiken voor bijvoorbeeld hulp bij een kookles, aanschaf van spullen voor de moestuin of vervoer naar een (kinder)boerderij.

  Primair onderwijs
  De Lekker naar buiten! stimuleringsbijdrage voor primair onderwijs is geopend van maandag 4 maart tot en met maandag 15 april. Op de website van Jong Leren Eten lees je meer over de aanvraag, selectie en toewijzing.
   
  Kinderopvang
  Kinderopvangprofessionals die zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen dit jaar de Lekker naar buiten! stimuleringsbijdrage aanvragen op 2 momenten, namelijk op woensdag 6 maart en op woensdag 15 mei.
  Op de website van Jong Leren Eten vind je meer informatie over de aanvraag, stappen en doorlooptijden.
   
  Wil je in aanmerking komen voor de bijdrage, maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? In 2024 wordt er weer een tweedaagse training gegeven. Je leert werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefent je trainings- en communicatievaardigheden én doet actief kennis op over leefstijl. Kijk voor meer informatie op de website van Gezonde Kinderopvang en meld je aan.